tisdag 24 juni 2014

Laxtårta

Eller laxcheesecake kanske? Oavsett så är den väldigt god!
Tyvärr kommer receptet efter midsommar eftersom jag ville testa receptet först. Men då har ni ju nu en bra anledning att ordna ytterligare en fest ;)

På ett buffébord räcker laxtårtan till ca 10-12 personer. Detsamma om man skär små bitar till förrätt. Den är väldigt god men ganska mäktig!


Laxtårta
Botten:
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
400 g philadelphia
3 dl creme fraiche
300 g kallrökt lax
salt
½ tsk italiensk salladskrydda

Garnering:
½ - 1 rödlök
½ citron
Gräslök
Rom

Smula kavringen (i matberedare) och blanda med smöret. Tryck ut i en springform.
Blanda creme fraiche och phildelphia, en gnutta salt och italiensk salladskrydda. Rör ner laxen i små bitar. Smaka av med mer salt och krydda, och häll ner i formen. Garnera med rikligt med finhackad rödlök, gräslök, fiskrom och citronskivor.

Jag såg att vissa recept hade gelatin i, men det behövs inte om tårtan får stå kallt i kylskåp innan servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar